Drogurile sunt nişte substanţe solide, lichide sau gazoase, de origine vegetală sau sintetică. Fiind introduse în organism modifică imaginea asupra propriei persoane şi asupra realităţii înconjurătoare şi produc schimbări majore de ordin fizic şi psihic. Drogurile acţionează asupra organismului nostru grăbind, încetinind sau modificând procesele fiziologice, sunt nişte substanţe care afectează percepţia despre timp, spaţiu, modifică şi distorsionează simţurile.
Drogurile stopează producerea de către creier a endorfinelor („hormonul fericirii”) şi provoacă astfel dependenţa. Ele sunt substanţe cu efect negativ asupra organismului, aţionează în mod diferit în funcţie de cantitatea consumată şi frecvenţa de folosire.
Drogurile pot fi definite ca o “bombă cu efect întârziat”, care provoacă inevitabil decesul. Aceste substanţe nu pot fi privite ca un mod de a soluţiona anumite probleme, pentru că ele, de fapt, sunt o problemă.
Cea mai vulnerabilă perioadă pentru debutarea consumului de droguri este adolescenţa. Adolescenţii trebuie să conştientizeze că ei sunt adulţii de mâine, ei sunt cei care vor făuri viitorul.
Să optăm pentru un viitor fără droguri!