Scopul conferinţei:
Schimb de experiență și bune practici privind acordarea ajutorului specializat (tratament medical, consiliere psihologică și asistență medicală) persoanelor care sunt dependente de alcool, dependente de droguri, dependente de jocuri de noroc (gambling), dependente de internet și de gaming, precum şi familiilor acestora.
Organizatorii conferinţei:
- Centrul Internaţional de Prevenire şi Informare în Domeniul Adicţiilor (CIPIDA) din Republica Moldova;
- Instituția Medico-Sanitară Publică „Dispensarul Republican de Narcologie” din Moldova;
- Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Republica Moldova;
- Alianţa Internaţională Antidrog (AIA) din România.
Data și ora conferinței:
- Vineri, 14 iunie 2019, ora 11.00.
Locația conferinței:
- Hotel&Business Center „Jolly Alon” din Chișinău, Republica Moldova
Pe timpul conferinței se vor derula trei sesiuni-panel:
- Sesiunea-panel I, axată pe descrierea clinică a tulburărilor legate de consumul de substanțe psihoactive și tratamentului psihofarmacologic, va avea loc în intervalul orar 12.00-13.30. Această sesiune va fi urmată de un coffee-break pentru schimb de opinii și care se va încheia la ora 14.00.
- Sesiunea-panel II, dedicată tehnicilor și metodelor de reabilitare a consumatorilor dependenți de droguri în comunitățile terapeutice, este planificată pentru intervalul orar 14.00-15.30.
- Sesiunea-panel III, dedicată discuțiilor despre perspective asupra dezvoltării comunităților terapeutice în Republica Moldova, va avea loc între orele 16.00 și 17.30.
Participanţii la conferinţă:
- 20 de reprezentanţi din străinătate (România, Ucraina, Bulgaria, Belarus, Rusia, Israel și Turcia), specialişti de talie mondială în asistență și reabilitare specializată în tratamentul adicțiilor;
- 80 de medici, psihologi, asistenți sociali, oficiali din patea Guvernului Republicii Moldova, Parlamentului Republicii Moldova, autorităţilor administrației publice centrale și locale şi societăţii civile din Republica Moldova.
Limba utilizată la conferință:
Pe timpul conferinței se va folosi limba de stat. De asemenea, va fi disponibilă translarea în limba engleză și limba rusă.
Înregistrarea la conferință și depunerea lucrărilor științifice:
Pentru înregistrarea la conferință și depunerea lucrărilor științifice faceți click aici. Data limită de înregistrare la eveniment este 04 iunie 2019. Lucrările științifice vor fi publicate în volumul conferinței în termen de o lună de la data desfăşurării conferinţei.
Taxa de participare la conferință:
Taxa de participare la conferință este de 120 EURO și include participarea la conferință, materialele conferinței, pauzele de cafea. Pentru participanții din Republica Moldova taxa de participare este redusă și reprezintă 500 MDL, iar pentru persoanele din Comunitatea Statelor Independente taxa de participare este de 60 EURO.
Puncte de contact:
- Dr.conf.univ. Maria Vîrlan, telefon de contact: +373 69256758
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
- Dr.conf.univ. Alesea Frunze, telefon de contact: +373 69252040
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.