
Ziua Națională Antidrog va fi sărbătorită cu povești terapeutice, tricouri, baloane, înghețată – pentru COPII și broşuri, pliante, informații și îndrumări – pentru ADULȚI!
Cu ocazia Zilei Naționale Antidrog, Centrul Internațional de Prevenire și Informare în Domeniul Adicțiilor (CIPIDA) în parteneriat cu Direcția nr.4 (Antidrog) a INI al IGP organizează marți, 26 iunie a.c., o serie de activităţi specifice de informare, conştientizare şi educare a chișinăuienilor cu privire la pericolele traficului şi consumului de droguri.
În prima jumătate a zilei, voluntarii CIPIDA vor organiza lecții tematice în 3 instituții de învățământ preșcolar din mun. Chișinău. Durata unei lecţii va fi de 40 minute. Conţinutul acestor lecţii va avea la bază utilizarea poveştii terapeutice „În căutarea fericirii pierdute”, care a fost scrisă specialcuacest scop: pentru a preveni consumul de droguri, alcool şi tutun, a transmite anumite modele comportamentale şi valori morale, a dezvolta abilităţi de rezolvare a unor probleme și a ajuta pe copii să ia anumite decizii. La sfârșitul acestor lecții, fiecare copil va primi în dar câte o poveste terapeutică „În căutarea fericirii pierdute” și câte un tricou personalizat cu eroii principali din poveste.
În aceeași zi, 26 iunie, între orele 17.30 – 19.00, copiii şi adulții sunt aşteptaţi în Parcul Afgan din sec. Râșcani, unde vor primi materiale informative și educative legate de problema consumului de droguri. Adulții vor primi pliante și broșuri, vor beneficia de informaţii şi îndrumări de specialitate privind problematica gestionării unor cazuri de confruntare cu situaţiile de consum. Copiii vor primi povești terapeutice, baloane și înghețată, vor putea participa la concursuri antidrog cu premii speciale.
Publicul va putea admira și expoziția de fotografii „Salvând COPIII, veți salva o NAȚIUNE!”, care va cuprinde imagini reprezentative surprinse la evenimentele derulate în cadrul proiectului internațional „O ȚARĂ INDEPENDENTĂ”. Proiectul psiho-pedagogic „O ŢARĂ INDEPENDENTĂ” se derulează de 2 ani și are ca scop prevenirea dependenţei de droguri şi dependenţei de jocurile pe calculator la copiii de vârstă preşcolară şi din clasele primare prin intermediul terapiei narative. La ora actuală, 14100 de copii din 143 instituţii de învăţământ din Chişinău, Bălţi, Edineţ, Briceni, Căușeni (Republica Moldova), Sankt-Petersburg, Krasnodar (Federaţia Rusă), Lvov (Ucraina) şi Suceava (România) au participat la acest proiect.